miércoles, 18 de febrero de 2009

Presentació de l'Oficina de les Voluntats Anticipades

Presentació de l'Oficina de les Voluntats Anticipades
Darrera actualització: 16/05/2008
Un total de 179 ciutadans de les Illes Balears han fet el seu testament vital al Registre de Voluntats Anticipades. D’aquestes declaracions registrades, 150 són de Mallorca, 12 de Menorca i 17 d'Eivissa. L'Oficina del Registre de Voluntats Anticipades està al carrer de Cecil·li Metel, 18, 07003, Palma. El telèfon d'informació és el 971 17 68 81 o el 900 701 130. Els responsables de l’Oficina es desplacen a les altres illes quan hi ha peticions. Trobareu més informació a la web: http://www.voluntatsanticipades.caib.es/.
La declaració de voluntats anticipades és una declaració de voluntat unilateral, emesa lliurement per una persona major d’edat i amb capacitat d’obrar plena mitjançant la qual s’indica l’abast de les actuacions mèdiques i d’altres procedents, sempre i quan hi concorrin circumstàncies que no li permetin expressar la seva voluntat. El contingut d’aquesta declaració recull la manifestació dels objectius vitals i valors personals del declarant. Indicacions de com han de tenir cura de la seva salut i dels tractaments terapèutics que es volen rebre o evitar, inclosos els de caràcter experimental; davant una situació crítica, evitar el patiment amb mesures terapèutiques, encara que aquests duguin implícit l’escurçament del procés vital; que no es perllongui la vida artificialment; que no se endarrereixi el procés natural de la mort mitjançant tractaments desproporcionats; és de destacar la possibilitat de decidir el destí dels òrgans de la persona per a fins terapèutics; i la facultat de decisió sobre la incineració, inhumació o altre destí del cos després de la defunció.
La forma que assenyala la Llei 1/2006, de 3 de març, és l’escrita i s’ha d’inscriure al Registre de Voluntats Anticipades. Les voluntats es podran manifestar davant notari, davant l’encarregat del Registre o davant tres testimonis, que hauran de conèixer a l’atorgant, ser majors d’edat i tenir capacitat d’obrar plena.
el documento puedes descargarlo en:

No hay comentarios: